U bent van harte genodigd om wat in ons gastenboek te noteren. Een opmerking, een compliment, tips of iets wat niet correct is, wij horen het graag! Indien gewenst zullen wij ook een reactie terugsturen.
 
Deze gegevens die u achterlaat bij het invullen van het gastenboek worden door ons niet opgeslagen, verwerkt of verstrekt aan derden.
Voor verdere info zie ook onze privacyverklaring.

Bericht schrijven >

« vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5 volgende »

 

Als tenor in een koor (meer dan 25 jaar al), maar ook als Joods Messiaans gelovige verbaas ik me allereerst er wat over dat een RK koor een Hebreeuwse naam heeft, maar wat me bijna nog meer verbaast is dat nergens uitgelegd wordt wat het woord mitswa betekend.

Mitswa betekend opdracht of gebod en het meervoud ervan is mitswot. Iedere Joodse jongen of meisje van rond de 12 jaar en die Joods opgevoed wordt heeft de mogelijkheid bar (jongen) of bat (meisje) mitswa te doen en worden. Zingen is voor zover ik weet geen mitswa, maar ik denk als je van de Eeuwige een talent krijgt, je er wel iets mee mag (of moet?) doen.

Tip: zoek eens goed uit, persoonlijk en of met de groep wat Mitswa inhoudt. Het is goed te weten wat het inhoud en om zo verdieping te vinden, in je geloof, in de redenen waarom je zingt. En zet er iets over op de site.

Sjalom :)

Gerrit - 17-08-2013 - 20:26

De jubileumviering 55 jaar priesterschap van pastor Aarts was weer van een hoog gehalte. Teksten en de liedjes goed uitgezocht.
En heel belangrijk, ook goed gezongen. Mitswa ik ben nog steeds fan.....ga zo door.

Peter - 26-06-2013 - 20:04

Hallo Mitswa koor,

ik ben geen lid van jullie kerk maar had zaterdag graag naar jullie concert willen komen. Helaas lukte dat niet.
Nu hoor ik op het dorp (op mijn werk) zulke enthousiaste verhalen van mensen die wel geweest zijn op uitnodiging van jullie dat ik het heel jammer vind dat ik het gemist heb!
Kunnen jullie het concert niet een keer dunnetjes overdoen?

Met vriendelijke groet,

Rina Mackenbach

Rina - 10-10-2012 - 17:27

Beste mensen van het Mitswakoor,

Ik vond het heel mooi en bijzonder om jullie concert mee te maken. Ik heb genoten van de zang en melodieŽn en vond de afwisseling NL talig en Engels er leuk. Kon het niet nalaten om bij de laatste extra scherp op de uitspraak te letten, maar die was bij de meesten heel netjes hoor!

Zo uit mijn hoofd sprak het lied De Schepping mij het meeste aan. Dat heeft eigenlijk niets met de tekst te maken, maar alles met de melodie en de manier waarop er gezongen werd.

De woordjes tussendoor van de spreekstalmeester waren leuk en onderhoudend, niet te langdradig maar leuk informatief over de achtergrond van het koor.
Alle koorleden zagen er mooi gekleed uit, evenals de dirigenten.
Inderdaad vier heel verschillende dirigenten, vond dat ze het allemaal op hun eigen manier leuk deden.

Het was gewoon een heel geslaagd concert, je kon eraan afzien dat er goed over nagedacht was en dat er een hele organisatie aan vooraf was gegaan.

Al met al vond ik het heel mooi en verzorgd. Ik heb ervan genoten, bedankt dat ik erbij mocht zijn!!!

Maike Scheepsta, Purmerend

Maike - 10-10-2012 - 16:04

IN een woord geweldig.Het was super,en heel goed georganiseerd.Dank jullie wel voor de gezellige avond.

Ludo en Cora - 08-10-2012 - 17:03


Bericht schrijven >

« vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5 volgende »