In liefdevolle herinnering

In de loop der jaren zijn ons diverse (oud-)leden ontvallen.  
Door hun namen hier te noemen willen wij de gedachte aan deze mensen levend houden en ook laten blijken dat ze nooit uit onze harten zullen verdwijnen.  


 "Heer, herinner U de namen van hen, die gestorven zijn..."
 


  
 
Peter Hulsbosch † 02-05-2008
Peter is jarenlang lid geweest van ons koor. Als bas was hij met zijn warme, diepe stemgeluid houvast voor de andere bassen. Samen met vrouw Gerda heeft Peter met veel genoegen deelgenomen aan de kooractiviteiten die werden georganiseerd.
Op een gegeven moment kon Peter zijn ‘muzikale ei’ niet meer kwijt binnen het koor en heeft hij besloten een andere richting te kiezen. Dankzij Gerda bleven wij in contact met Peter en ging hij als partner nog veelvuldig mee op uitstapjes.
Bij de uitvaartdienst heeft Mitswa nog een paar favoriete liederen op verzoek van Peter mogen zingen; Onze Vader (Stay with me/Vicky Brown) en U zij de Glorie.
Rust zacht, lieve Peter.  

  
Arie Verhoeve † 24-10-2009
Bas, webmaster, bestuurslid, vredestichter, Japan-kenner. Zo maar een paar woorden die Arie typeren.
Arie heeft tot 2 maanden voor zijn overlijden nog met Mitswa meegezongen. Hij was ‘bas in hart en nieren' en na het weggaan van Peter Hulsbosch werd Arie de drijvende kracht achter de bassen. Met zijn jarenlange zangervaring was hij niet van zijn partij af te brengen.
Als bestuurslid was Arie van grote waarde; met een snedige opmerking kon hij soms de angel uit een verhaal halen of de lucht klaren. Droge humor was zijn handelsmerk.
Maar ook in zijn rol als webmaster voor de parochie heeft Arie veel betekend.
In de laatste viering die Arie heeft meegezongen met Mitswa werd ter afsluiting instrumentaal "Kijk Omhoog” van Niek en Simon gespeeld. Dat was voor Arie het moment om afscheid te nemen van het zingen omdat het conditioneel niet meer ging.
Bij zijn uitvaart, tijdens het uitgaan van de kerk, is Arie, omringd door familie en vrienden, nog eenmaal toegespeeld met "Kijk Omhoog” door het combo.
Arie, we missen je en blijven aan je denken!
 
 
Dick Warmerdam † 06-11-2013
Dick was bassist bij Mitswa. Aimabel mens en zeer gezien.
Met zijn fretloze bas (gitaarhals zonder aanduiding) wist hij Mitswa naar een hoger niveau te tillen op muzikaal gebied. Het was een kaler geluid als Dick niet meespeelde met het combo. In samenspel met zijn maatje Aad was Dick op zijn best. Een veel gehoorde uitspraak van Dick was: "laat mij m'n dingetje maar doen". Dick was niet gek te krijgen.
Vele jaren heeft hij Mitswa muzikaal ondersteund en ook spelen op de contrabas ging hij niet uit de weg, maar dat was niet helemaal wat hij zocht.
Helaas werden de lichamelijke klachten van Dick steeds erger en aan het begin van 2013 kwam het slechte nieuws dat het allemaal weinig hoopvol was.
Bij de viering van 5 mei heeft het combo voor het laatst in volledige bezetting gespeeld; meespelen was voor Dick na die tijd fysiek niet meer mogelijk. Begin november is Dick na een kort maar intens ziekbed overleden.
Dick laat een grote leegte achter bij ons koor.
Lieve Dick, we missen je intens.
 

Afscheid van een muzikant

op de rand van de einder 
een tijdloos concert 
hij speelde met liefde 
zijn klank deed de rest 

en hij draaide zich om 
en verdween 

maar de muzikant wist 
en zal altijd weten 
dat wat ontroert 
wordt nooit meer vergeten

 
Margriet Suidgeest † 01-12-2013
Een paar weken na het overlijden van "haar Dick" is ons oud-koorlid Margriet overleden. Margriet is een korte tijd lid geweest van ons koor als sopraan. Enthousiast geworden door de verhalen van Dick kwam zij op een avond mee om 'te kijken of dat koor ook wat voor haar was'.Margriet vond snel aansluiting bij de groep en zong haar partijen lekker mee.Helaas bleek na verloop van tijd zingen bij Mitswa "niet helemaal haar ding te zijn" en stopte ze met zingen bij ons koor.Bij het afscheid van het koor van Dick op 5 mei zat Margriet met familie in de kerk om nog eenmaal naar Dick te luisteren en tijdens het ziekbed van Dick heeft Margriet contact gehouden met haar 'vrienden van Mitswa".  Verdrietig genoeg hebben we begin december ook afscheid moeten nemen van Margriet.
Margriet, samen met Dick blijven jullie in onze harten en gedachten. Nu zijn jullie weer samen.